İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’de hasat zamanı
Suriye'nin kuzeyindeki Azez, Cerablus, Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerinde buğday ve nohut hasadı yapıldı.
Suriye 21.07.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın geçen sene Suriye'nin birçok kentinde dağıttığı ve toprakla buluşturduğu buğday ve nohut tohumlarının hasadı yapıldı.

Geçtiğimiz sonbahar aylarında bölge halkının kalkınmasına katkı sunmak için başlatılan kampanya kapsamında Azez, Cerablus, Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerindeki çiftçilere yerli tohum desteği sağlandı.

Küresel ısınma sebebiyle yaşanan kuraklık ve bitki hastalıkları gibi birçok faktör dünyanın bütün ülkelerinde tarımı etkilemeye başladı. Günümüzde artık ülkeler kendi ihtiyaçlarını kendi üretimleriyle karşılamakta zorlanıyor ve ürün azlığından dolayı tüm dünyada gıda fiyatları hızla artıyor.

suriyede-hasat-zamani-2.jpg

2021 yılında Suriye'de yaşanan kurak mevsimden dolayı yaklaşık 4 milyon dönüm arazide hasat yapılamadı. Ayrıca savaştan dolayı da zor günler geçiren halk için harekete geçen İHH, 2021 yılının ekim ayında çiftçilere ücretsiz tohum dağıtımı gerçekleştirdi. Toprakla buluşturulan tohumların hasatları ise geçtiğimiz günlerde yapıldı.

suriyede-hasat-zamani-8.jpg

Yerli tohum tercih edildi

Suriye’nin iklim şartlarına en uygun tohumların tespit edilmesi için Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi uzun araştırmalar yaptı. Ekim sürecinden sonra yağış durumu, toprak analizi ve gübreleme kullanımı ile alakalı detaylı raporlar hazırlandı.

Birçok farklı yerli tohum üzerinde yapılan araştırmalar sonucu en uygun tohum çiftçilerle buluşturuldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Yüz binler İstanbul’da Gazze için yürüdü
Yüz binler İstanbul’da Gazze için yürüdü
15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından “Gazze’ye Umut Işığı Ol!” sloganıyla yürüyüş eylemi gerçekleştirildi. Yüz binlerce kişinin fenerlerle yaptığı yürüyüş, Beyazıt’tan başlayarak Ayasofya-i Kebir Camiî Şerifi önünde sona erdi.
10.08.2025
STK’lar Gazze için basın açıklaması yaptı
STK’lar Gazze için basın açıklaması yaptı
Filistin’e Destek Platformu’nu oluşturan 15 sivil toplum kuruluşu, Gazze’de yapılan soykırıma karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısında, 9 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan yürüyüş için çağrıda bulunuldu.
İstanbul
07.08.2025
İstanbul’da on binler Gazze’ye destek için ABD Konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze’ye destek için ABD Konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu İslami Dayanışma Platformu tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla İstanbul’da yürüyüş eylemi düzenlendi. İstinye’deki Mahmut Çavuş Camiî önünden başlayan yürüyüşte on binlerce kişi, ABD’nin İstanbul Konsolosluğuna yürüdü.
Amerika
03.08.2025